Manja slova Veća slova RSS
>

Predsjednik Crnogoraca Opštine Kula Slobodan Balandžić posjetio Upravu za dijasporu

Predsjednik Crnogoraca Opštine Kula Slobodan Balandžić posjetio Upravu za dijasporu
Datum objave: 22.09.2020 12:23 | Autor: uzd

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović sastao se danas u prostorijama Uprave za dijasporu sa Slobodanom Balandžićem, predsjednikom Udruženja Crnogoraca Opštine Kula iz Republike Srbije.

Balandžić je u razgovoru informisao direktora Mitrovića sa planovima i dosadašnjim aktivnostima predmetnog udruženja, koje je u okviru svog rada do sada organizovalo razne projekte i manifestacije, kao što su Crnogorsko kulturno veče u čast državnih praznika Crne Gore, humanitarne večeri, nekoliko likovnih i književnih večeri na temu crnogorske umjetnosti, pozorišne predstave, edukativne ekskurzije i brojne druge aktivnosti.

Na sastanku je bilo riječi i o važnosti realizacije Javnog konkursa za sufinansiranje programa odnosno projekata organizacija dijaspore-iseljenika, kao jednog od najznačajnijih projekata Uprave.

Direktor Mitrović je upoznao Balandžića sa tekućim i planiranim aktivnostima Uprave za dijasporu, kao i o modalitetima jačanja saradnje i veza dijaspore u Srbiji sa maticom. Sagovornici su izrazili uvjerenje da će pripadnici naše dijaspore u ovoj državi i dalje biti aktivno uključeni u kulturne, društveno-korisne i humanitarne akcije usmjerene na povezivanje naših ljudi u Srbiji, kao i njegovanje crnogorskog nasljeđa i kulture.