Manja slova Veća slova RSS
>

Udruženje Italia-Montenegro “Regina Elena” sastalo se sa predstavnicima Aerodroma Falconara u Ankoni

Udruženje Italia-Montenegro “Regina Elena” sastalo se sa predstavnicima Aerodroma Falconara u Ankoni
Datum objave: 23.09.2020 11:45 | Autor: uzd

Ispis Štampaj stranicu


Predstavnici Udruženja Italia-Montenegro “Regina Elena” sastali su se 8. septembra ove godine sa delegacijom Aerodroma Falconara u Ankoni, koju su činili direktor Riccardo Vergerio i direktorka marketinga Laura Cerasa. Ispred Udruženja sastanku su prisustvovali predsjednica Danijela Djurđevic, sekretarka Marta Mussini i savjetnik za finansije Luigi Bufoli.

Povod za sastanak bila je inicijativa aerodromske uprave u cilju uspostavljanja redovnog leta između Ankone i Crne Gore. Nakon sprovedenog istraživanja, u kojem su kao uzorak služile ne samo Crna Gora, već i zemlje okruženja, procijenjeno je da je Crna Gora idealna destinacija na Balkanu za uspostavljanje veza u avionskom saobraćaju sa Ankonom.

Aerodrom Falconara već ima u ponudi avionske kompanije koje bi bile uključene u ovaj projekat, ali će mjesto ostati upražnjeno sve dok i Aerodromi Crne Gore ne daju svoj predlog ili ponude usluge crnogorske nacionalne avio-kompanije.

Udruženju Italia-Montenegro “Regina Elena” je na ovaj način ukazano povjerenje i nada u uspješno povezivanje aerodromske uprave sa odgovarajućim institucijama u Crnoj Gori. Udruženje je istaklo važnost ovog projekta iz više razloga, kao što je još bolje povezivanje dvije zemlje, promocija Crne Gore kao turističke destinacije i unaprjeđenje njenog turizma kako u toku ljetnje turističke sezone tako i tokom zimskog perioda, lakše povezivanje značajnog broja crnogorskih studenata i naših iseljenika u Bolonji, Firenci i Peruđi sa matičnom zemljom i brojne druge.