Manja slova Veća slova RSS
>

Otvaranje avio linije između Luksemburga i Podgorice

Otvaranje avio linije između Luksemburga i Podgorice
Datum objave: 03.04.2021 17:48 | Autor: UZD

Ispis Štampaj stranicu


Dana 01. aprila 2021. godine započela je nova avionska ruta na relaciji između Podgorice i Luksemburga koju je otvorila avio-kompanija Luxair sa jednim od najljepših aviona iz svoje flote, a koja će saobraćati ponedjeljkom i četvrtkom.

Kako navodi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić, povezanost sa Luxairom je od izuzetne važnosti jer ovaj avioprevoznik važi za jednog od najprestižnijih u Evropi. Samim tim, Crna Gora je postala privilegovana u odnosu na zemlje regiona jer je odabrana kao destinacija, što otvara mogućnost da naše komšije preko Crne Gore idu za Luksemburg.

Predsjedenica Kulturno informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu Fetija Kalač, saopštila je da je ovaj događaj veliki pomak u odnosima dvije zemlje i da su izuzetno zadovoljni i nostalgični dolaskom u Crnu Goru jer je godinama rađeno na ostvarenju ovog cilja. Obzirom da je Luksemburg treća zemlja po bogatstvu u Evropi, dolazak privrednika i biznismena iz tog područja predstavljaveliku šansu za razvoj privrede i turizma u Crnoj Gori, navodi Kalač.

Predstavnik Luxair-a Alberto Kunkel je pisanim putem naveo da su kao kompanija veoma zadovoljni linijom za Podgoricu i Tivat, te da Crnu Goru vide kao vrlo prosperitetnu turističku destinaciju i da ova veza otvara mogućnost za obije zemlje. „Iseljeničkoj zajednici koja živi u Luksemburgu omogućiće da se vrati u zemlju porijekla, putnicima iz Luksemburga i šire regije da otkriju veličanstvenu Crnu Goru, a balkanskoj zajednici putovanje u Luksemburg i okolinu, uključujući Francusku, Njemačku i Belgiju”, ističe Kunkel.

Pisanim putem se obratio i direktor marketinga avio-kompanije Luxair Vićenzo Mancela gdje je akcentovao da je poruka slanja šarenog aviona na podgorički Aerodrom, optimizam, živost i ponovno otkrivanje zadovoljstva putovanja i to u potpunoj sigurnosti.

Medijima se na aerodromu obratio i čovjek koji važi za prvog Crnogorca koji je nastanio Luksemburg i pružao podršku našim iseljenicima, Ismet Muhović, a takođe, izjave su dali i počasni konzul Remzija Camić, predsjednik zavičajnog kluba „Bihor“ Edin Latić i arhitektau Kulturno informativnom centru Crne Gore u Luksemburgu Amela Škrijelj Crnovršanin.

Još jednom naši iseljenici i sunarodnici su na vrlo emotivan pokazali izuzetnu privrženost svojoj zemlji i matici, što se moglo i primijetiti nakon njihovog slijetanja.